Sindicatul Învăţământului Preuniversitar cere ca şi absolvenţii de la Spiru Haret să fie primiţi la concursul de titularizare

SIP BotosaniSindicatul Învăţământului Preuniversitar a cerut în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean ca şi absolvenţii Universităţii „Spiru Haret” să fie primiţi la examenul de titularizare din luna august. Maria Ţiprigan, liderul SIP, consideră că nu este normal ca aceştia să fie discriminaţi. La proba practică a examenului de titularizare, mai mulţi candidaţi care au dorit să ocupe un post în învăţământ au fost eliminaţi la înscriere, pe motiv că facultatea pe care au absolvit-o nu este acreditată.

Am propus să se reglementeze cu cei care au absolvit Universitatea Spiru Haret şi au probleme cu examenul de titularizare. Toată lumea să se ducă la concurs, unii deja sunt titulari pe post şi au fost colegi cu cei care au probleme acum. Pentru unii e mumă, iar pentru alţii ciumă. Mi se pare că trăim în ţara lui Papură Vodă. Nu trăim într-un stat democratic. Ori aplicăm legea unitar, ori trebuie eliminat principiul discriminării. Să le dăm o şansă egală oamenilor„, a precizat Ţiprigan.

La nivelul judeţului au fost scoase la concurs 141 posturi pentru titularizare şi 418 posturi complete şi s-au înscris peste 800 de candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *