Creşte numărul îmbolnăvirilor cu meningită în Botoşani. Încă şase cazuri depistate!

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică anunţă confirmarea a încă şase cazuri de meningită la nivelul judeţului, după cele opt anunţate până acum. Două cazuri au fost depistate la grădiniţele 10 şi 21, încă un caz la Şcoala 11 Botoşani, un caz la Şcoala 6 Botoşani, un caz a fost depistat la Iaşi-elevul fiind din judeţul Botoşani, iar în alt caz nu se ştie şcoala de unde provine elevul.

Urmare a mai multor cazuri înregistrate la Şcoala 11, conducerea Inspectoratului Şcolar a decis, joi, suspendarea cursurilor în două săli de clasă. Măsura nu afectează procesul instructiv-educativ, dat fiind faptul că mai este doar o zi de şcoală, iar mediile elevilor sunt încheiate.

În două săli de clasă s-au suspendat cursurile, pentru că a fost necesară igienizarea sălilor de clasă. Nu afectează procesul de învăţământ. Mediile sunt încheiate. Grija noastră este pentru siguranţa copilului. Astăzi (nr. joi) au mai fost confirmate alte cazuri. Consiliul de administraţie de acolo trebuia să se decidă dacă cere închiderea întregii şcoli sau nu. Deocamdată nu am primit nicio solicitare în acest sens„, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *