Comisar şef cercetat în cazul mortului de la poliţie

sediu IJP BotosaniSurpriza in cazul barbatului din Viisoara care a murit dupa ce a fost batut in sectia de politie. La mai bine de trei saptamani de la incident, dosarul deschis de procurorii botosaneni a fost preluat de Parchetul Curtii de Apel Suceava. Asta pentru ca printre persoanele cercetate se afla si un comisar sef, cel care a dat dispozitia de incatusare a victimei. „Potrivit legii, noi suntem abilitati sa efectuam cercetari fata de ofiteri. Vom incerca sa solutionam cat mai repede acest aspect, iar daca ancheta nu va evidentia o implicare directa a ofiterului, dosarul se va intoarce la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani, investit initial cu solutionarea cauzei”, a declarat Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Suceava. Transferul dosarului nu incurca prea mult ancheta intrucat procurorii botosaneni asteapta acum rezultatele unor expertize stiintifice solicitate la institutele superioare de medicina legala, cea mai importanta dintre acestea fiind o expertiza ADN ceruta pe o urma de sange.

Batut si privat de ingrijiri medicale

Pe 26 mai, Ionel Ciobanu din Viisoara, beat crita, a incercat sa intre cu faetonul in curtea Caminului cultural, unde se desfasura un miting electoral, dar seful postului de politie, Grigore Mircea, a intervenit. Atunci, barbatul l-a lovit cu biciul pe politist si a fost acuzat de ultraj. Ridicat si incatusat, Ionel Ciobanu a fost dus la postul de politie unde ar fi fost batut, iar dupa circa trei ore a fost transportat la Sectia de politie rurala Darabani, unde a intrat in coma.
Preluat a doua zi de o ambulanta, barbatul a fost transferat la Clinica de neurochirurgie Iasi, unde a murit pe 2 iunie din cauza leziunilor cerebrale grave suferite.
Considerat principalul suspect, seful postului de politie Viisoara, Grigore Mircea a fost pus sub urmarire penala sub acuzatia de omor deosebit de grav, procurorii dispunand totodata masura obligarii de a nu parasi tara. Anchetatorii efectueaza cercetari si cu privire la imprejurarile in care victima a fost tinuta la postul de politie si Sectia de politie rurala, din 26 mai orele 18,15 si pana a doua zi la ora 10,00, fara a fi condusa la o unitate sanitara in vederea acordarii de ingrijiri medicale.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *