Fostul director al Liceului de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa”, Corneliu Furtună, în proces cu IŞJ Botoşani

corneliu furtuna pntcd
Corneliu Furtună

Fostul director al Liceului de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa”, Corneliu Furtună, a dat în judecată conducerea Inspectoratului Şcolar Botoşani după ce  a fost eliberat din funcţia pe care o deţinea. Furtună consideră că IŞJ Botoşani nu a respectat legea drept pentru care a deschis acţiune în instanţă la contencios administrativ privind decizia sa de suspendare. Corneliu Furtună a fost eliberat din funcţie pe data de 10 iunie după ce i-a expirat mandatul.

„Nu ştiu cum a fost emisă decizia de suspendare pentru că, dacă ar fi fost emisă ca decizie de suspendare înseamnă că Inspectoratul Şcolar a luat la cunoştinţă de faptul că am avut continuitate, însă nu şi de decizia Consiliului de Administraţie. Iar dacă a luat la cunoştinţă de această activitate nu ar mai avea sens suspendarea. Nu ar avea sens să mă demită dacă nu rămân pe funcţie. Demiterea se face în cadrul funcţiei. Asta înseamnă o uşoară necunoaştere a legii şi interpretare eronată”, a declarat Corneliu Furtună, directorul Liceului de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa” Botoşani.

IŞJ Botoşani a decis elinerarea din funcţie a lui Furtună pe data de 10 iunie, iar  C.A al unităţii de învăţământ i-a prelungit mandatul de director pe data de 9 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *