Instruiri cu medicii care prescriu reţete în vederea implementării reţetei electronice

Rodica Hutuleac, sefa CAS Botosani
Rodica Hutuleac, sefa CAS Botosani

Întâlniri dintre reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, medicii de familie din judeţ şi medicii specialişti pe problema aplicării noului program privind reţetele electronice. Rodica Huţuleac, şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, a declarat că întâlnirile sunt organizate pentru a-i informa pe medici de noutăţile din sistem.

Ne întâlnim cu medicii pentru a-i informa care este procedura de lucru. Am făcut întâlniri şi la Dorohoi, cu medicii din zonă, dar şi la Botoşani. În momentul în care va începe să se elibereze reţeta electronică, vor trebui să se modifice normele de aplicare ale contractului cadru la toate categoriile de furnizori, pentru medicii prescriptori şi farmacii“, a spus Rodica Huţuleac.

Aceasta a precizat că, din punct de vedere tehnic, în judeţul Botoşani nu se pune problema neimplementării sistemului începând cu luna iulie. 

Ceea ce le trebuie medicilor este semnătura digitală. Aici va fi o problemă la spitale, pentru că la spitale există o semnătură digitală pentru reprezentantul legal, dar nu o au toţi medicii.  Şi toţi medicii trebuie să-şi facă o astfel de semnătură“, a precizat Rodica Huţuleac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com