Bone cu diplomă la Ibăneşti

scoala bone ibanestiScoala Bonelor Ibanesti si-a incheiat activitatea celor 120 de ore de pregatire teoretica si 240 de ore de pregatire practica in institutii cu copii printr-un examen sustinut de cursante pe data de 13 iunie 2012.

In urma acestui examen s-a confirmat ca viitoarele bone au acumulat cunostinte importante legate de cresterea si ingrijirea unui copil. Cursantele au obtinut rezultate foarte bune si au primit cate o diploma care atesta perfectionarea in acest domeniu.

Cursurile fac parte din proiectul ,, Femei pentru femei”, care ofera programe de formare profesionala continua, ce furnizeaza competentele si abilitatile cerute pe piata muncii si contribuie la cresterea nivelului de educatie. Obiectivul general al proiectului este acela de a pune bazele unui sistem public standardizat in domeniul ingrijirii si educarii copiilor pe timpul zilei, permitandu-le astfel femeilor- mame participarea pe piata muncii sau continuarea studiilor. Pentru aceasta este necesara standardizarea formarii profesionale a celor ce acorda ingrijiri copiilor, adica bonelor si baby-sitterilor, precum si stabilirea unui mecanism functional de monitorizare a activitatii acestora, pentru asigurarea calitatii serviciilor de baby-sitting.

Bonele au afirmat ca aceasta experienta a adus beneficii si in  educatia proprilor copii, iar experienta traita alaturi de echipa Fundatiei Romanian Angel Appeal a fost una frumoasa.

Bonele calificate sunt pregatite sa intre pe piata muncii si sunt nerabdatoare sa-si demonstreze noile calitati dobandite in aceasta perioada.

Primaria Comunei Ibanesti a sustinut implementarea acestui proiect, iar acest lucru este folositor  atat pentru mame, care au avut parte de instruire corecta pentru cresterea copiilor, cat si pentru familiile lor.

Primarul Romica Magopet le felicita si le acorda sprijin in demersurile lor de integrare pe piata muncii.

Acest curs de formare profesionala completeaza lista de investitii a comunei Ibanesti. Scolile din comuna, Centrul de zi pentru copii, Baza Sportiva Multifunctionala, precum si acest proiect ofera copiilor servicii de specialitate in domeniul ingrijirii si educatiei.Acest lucru este deosebit de important pentru formarea unui viitor prosper in Ibanesti.” a declarat Romica Magopet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *