Sindicatele de învăţământ nu sunt de acord cu schimbarea directorilor la final de an şcolar

Liviu Axinte, liderul LSI Botosani
Liviu Axinte, liderul LSI Botosani

Sindicatele din învăţământul local au cerut conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean ca în partea de finală a anului şcolar să nu se schimbe directorii de şcoli. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani, a declarat că aceste schimbări făcute în plină perioadă de examene poate să perturbe activităţile de la nivelul şcolii.

Măsura de a înceta detaşarea unui cadru didactic în funcţia de director poate să o ia inspectorul general în cadrul Consiliului de Administraţie, dar având în vedere că se produc acum, la sfârşitul anului şcolar, când în toate şcolile există această perioadă de evaluare, de examene naţionale, de bacalaureat sau teze la clasele a VIII-a, aceste schimbări, după părerea mea, nu ar trebui să se producă în cursul examenelor. De altfel, este şi o circulară a Ministerului Educaţiei din 2010, care chiar precizează acest lucru. Existând posibilitatea de a se produce perturbări, ar fi fost bine să nu se producă aceste schimbări acum„, a spus Axinte.

Consiliul de Administraţie al IŞJ a decis, săptămâna trecută, înlocuirea a patru directori de şcoli, după ce în luna mai fost conducere a IŞJ a mai schimbat alţi câţiva.

One thought on “Sindicatele de învăţământ nu sunt de acord cu schimbarea directorilor la final de an şcolar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *