Doi dintre directorii de şcoli înlocuiţi nu vor să plece de pe funcţii

Mihaela Hunca, inspector general al ISJ
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Doi dintre directorii de şcoli înlocuiţi, la sfârşitul săptămânii trecute, urmare a expirării contractelor nu vor să plece de pe funcţii. Este vorba de Daniela Azoicăi, fost director la Colegiul Naţional „Gr. Ghica” Dorohoi, care a solicitat prelungirea mandatului după ce a fost înlocuită în funcţie, şi de Corneliu Furtună, fost director la Liceul de Ştiinţe ale Naturii „Grigore Antipa”, care cataloghează decizia Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean drept o eroare. Furtună susţine că mandatul său a expirat pe 9 iunie, însă cu o zi înainte, adică pe 8 iunie, Consiliul de administraţie al liceului a decis prelungirea mandatului său la şefia unităţii de învăţământ.

Consiliul de Adiminstraţie al IŞJ nu are prerogativul să facă asta. Doamna inspector general a spus că va respecta legea şi aştept să o facă şi în acest caz. Cei de la IŞJ poate nu primit la timp decizia Consiliului de administraţie al şcolii. Eu am predat biroul, pentru că au început examenele şi nu vreau să fac circ. Copii nu trebuie să sufere pentru o eroare a Inspectoratului. Legea spune că în cazul de vacantare a postului, Consiliul de administraţie transferă prerogativele directorului adjunct sau altui cadru didactic din Consiliul de administraţie, ori directorul şcolii face parte din acest consiliu şi membrii consiliului au stabilit să îmi prelungească mandatul„, a spus Corneliu Furtună.

Şefa învăţământului botoşănean susţine însă că respectat legea în ameble cazuri.

Domnul director a înaintat o cerere pentru a obţine detaşare în interesul învăţământului, pentru că dumnealui îi expirase mandatul, contractul de management s-a terminat, astfel că în cadrul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar s-a stabilit ca în locul dumnealui să fie doamna Monica Ioniceanu. Nu se încalcă legea, pentru că există un ordin prin care, Legea 1 a fost dată precipitat şi în grabă fără metodologii aferente, astfel că imediat pentru perioada tranzitoriei, până intră în vigoare întreaga lege, există un ordin care spune  că acolo unde nu există metodologii noi a Legii 1 se aplică legea veche. Nu am încălcat nimic. Avem acordul ministerului„, a spus Mihaela Huncă.

De asemenea, fostul director al Liceului Ghica Dorohoi a făcut o cerere la Inspectoratul Şcolar prin care cere prelungirea mandatului.

Doamna a cerut să fie detraşată în interesul învăţământului, ori interesul învăţământului acolo, având în vedere şi nişte mici conflicte care există la această unitate, atunci decizia CA a fost să încredinţăm această funcţie unei alte persoane. Probabil nu acceptă că poate fi şi altcineva director„, a adăugat şefa IŞJ.

2 thoughts on “Doi dintre directorii de şcoli înlocuiţi nu vor să plece de pe funcţii

  1. 1. Citatul dupa sefa ISJ este real? Ce calificativ ar fi luat la BAC cu asemenea exprimare ?
    2. Cultura juridica: un ordin de ministru (n.r. OMECTS NR 3753DIN 2011) POATE ANULA PREVEDERI LEGALE IN VIGOARE ? Si daca, prin absurd ar fi legal, de ce in decizia pe care a semnat-o a invocat si prevederile legii 1?
    3. Legea 16/2008, privind conflictul de interese: vineri sefa ISJ a semnat prelungirea mandatului persoanei cu care imparte aceleasi interese, directorul LPS.

  2. Ministrul Afacerilor Externe, Leonard Orban, a declarat, in 7 mai, ca Romania va adopta cat mai repede legea privind retentia datelor, cunoscuta si ca legea „Big Brother”, pentru care este deschisa procedura de infringement impotriva tarii noastre. ACTA? SECURITATEA E MAI TARE CA PDL,SECURITATEA REZISTA PDL A MURIT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *