Jandarmi- elevi, în misiuni pe străzile din Botoşani

jandarmi avansati in gradÎn perioada 4 – 29 iunie, în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani  sunt prezenţi 21 de elevi din anul I de studiu al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, care vor efectua stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ.

La sosirea în unitate, elevii au fost preluaţi spre îndrumare de ofiţerul specialist din cadrul Biroului Resurse Umane, care le-a prezentat misiunile, atribuţiile şi zona de responsabilitate şi competenţă a inspectoratului .

După ce au urmat un program de acomodare cu specificul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani şi misiunile executate, elevii au fost repartizaţi în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică din localităţile Botoşani, Dorohoi şi Săveni. Elevii aflaţi în practică vor fi planificaţi să execute misiuni de ordine publică, având posibilitatea să pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs.

Pe întreaga perioadă de desfăşurare a stagiului de practică elevii vor fi îndrumaţi de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională, executând împreună cu aceştia misiunile, acordându-se o atenţie deosebită caracterului formativ şi complementar al practicii.

La final elevii vor fi apreciaţi cu calificative pentru activitatea desfăşurată, care vor fi înaintate instituţiilor de învăţământ pentru a fi transformate în note şi consemnate în cataloage.

Pentru cursanţii din anul I, odată cu încheierea stagiului de practică se încheie şi anul de învăţământ, aceştia rămânând în vacanţă până pe data de 16 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *