A început numărarea voturilor. Vezi primele rezultate!

votCandidatul Uniunii Social Liberale (USL) Ovidiu Portariuc pare să fi câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani, în dauna lui Cătălin Flutur (Mişcarea pentru Botoşani), după numărarea paralelă a voturilor.

Datele centralizate la sediul PSD din secţiile de votare arată că Portariuc are 54, 51%, iar candidatul Mişcării pentru Botoşani, Cătălin Flutur 45,49%, în 78 de secţii de votare, din cele 85 existente, adică peste jumătate.

Numărătoarea voturilor s-a realizat doar pe cei doi candidaţi, spun reprezentanţii PSD, Ovidiu Portariuc având un avans de 3.435 de voturi în faţa lui Cătălin Flutur. Practic, în cele 78 de secţii Portariuc a fost votat de 20.739 alegători şi Flutur de 17.304 de alegători.

Potrivit reprezentanţilor USL, candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, ar fi câştigat Consiliul Judeţean cu peste 60% din voturi.

sediul psd
Sediul PSD foarte aglomerat după închiderea secţiilor de votare

În urma numărătorii paralele de la partidele politice locale, se cunosc şi câteva dintre primăriile câştigătoare din judeţ. Primăriile Mihai Eminescu, Flămânzi, Săveni şi Ungureni au fost câştigate de PNL. Primăriile Corni, Corlăteni, Ripiceni, Mihălăşeni, Dersca, Lunca, Copălău, Dângeni, Suliţa, Truşeşti şi Hăneşti au fost câştigate de Mişcarea pentru Botoşani. Social democraţii anunţă că au câştigat primăriile Dorohoi, Ştefăneşti, Darabani, Bucecea, Frumuşica, Vlădeni, Vorona, Roma, Curteşti, Coşula, Gorbăneşti, Roma, Băluşeni, Conceşti, Hudeşti, Havârna, Dimăcheni, Tudora.

Este o surpriză la Flămânzi, unde Oloieru a câştigat dublu faţă de actualul primar Pitorac„, a spus Gheorghe Marcu, liderul PSD.

One thought on “A început numărarea voturilor. Vezi primele rezultate!

  1. Asta a fost ” Miscarea pentru Botosani ” . S-au miscat jos de pe fotoliul de Primar si Consiliu Judetean . Botoseneni au ales cu creierul nu cu inima FELICITARI PORTARIUC !!! FELICITARI TURCANU !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *