Amenzi pentru desfacerea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare

Inspectoratul de politie judeteanUn număr de 11 sesizări au fost înregistrate în judeţul Botoşani, în intervalul orar 00.00 – 13.00, privind diverse incidente electorale, se precizează într-un comunicat al Centrului Judeţean de Comunicare Botoşani.

În urma verificărilor efectuate, s-au confirmat două dintre sesizări, privind continuarea propagandei electorale după încetarea campaniei (în localitatea Bucecea) şi respectiv desfacerea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare (Colegiul Mihai Eminescu şi Şcoala 14). În cele două cazuri au fost aplicate în total noua sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 67/2004.

Sunt în lucru trei sesizări, în timp ce în alte şase cazuri, faptele sesizate nu s-au confirmat.

Pe parcursul zilei, în jurul orei 11.30, la Secţia de votare nr. 1 Lunca, amenajată în sediul unui cămin cultural, a fost semnalat un început de incendiu, ca urmare a unui scurtcircuit al unei lampi electrice (neon) prins in tavanul încăperii unde se desfăşura votarea. Incendiul a fost lichidat, încă din faza incipientă de către membrii SVSU Lunca, la faţa locului deplasându-se şi un echipaj din cadrul ISU Botoşani, care au acordat sprijin de specialitate. Nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale importante; nu a fost afectată în nici un fel logistica necesară procesului de votare, procedură care nu a fost întreruptă.

 Toţi reprezentanţii structurilor teritoriale ale MAI vor continua să monitorizeze modul în care decurge procesul de votarea şi vor fi luate toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *