Ştefan Florescu, prădat de telefon chiar de un şef de tren

Stefan Florescu in finala Romanii au talent
Stefan Florescu in finala Romanii au talent

Un sef de tren care l-a pradat pe botosaneanul Stefan Florescu a fost prins cu iPhone-ul furat, dupa ce chiar pagubitul l-a localizat prin GPS.

Hotii de telefoane mobile au ajuns sa fie prinsi prin satelit. O dovedeste o intamplare in care victima a fost Stefan Florescu, botosaneanul care a participat la concursul „Romanii au talent”. In urma cu cateva zile, acesta se intorcea cu trenul de la Timisoara, unde a sustinut o reprezentatie, cand a realizat ca telefonul de ultima generatie i-a disparut din compartiment. Cum cautarile nu au avut niciun rezultat, imediat ce a ajuns la Botosani, tanarul l-a localizat prin GPS, prin intermediul unei aplicatii „Find My iPhone” si a vazut ca hotul se afla intr-un tren care circula pe ruta Iasi – Pascani. Atunci a mers la Politia TF Botosani, care a plecat in „urmarirea” celui care l-a sustras.

Ce a urmat este demn de filmele cu spioni si agenti de la contra-informatii. In timp ce Stefan urmarea telefonul prin GPS de pe un laptop, politistii de la TF si-au alertat colegii din Pascani, care au plecat pe urmele gadget-ului, dupa instructiunile comunicate de „agentul de birou”. Cand agentii au inconjurat persoanele din zona vizata, Stefan a lansat de pe laptop un mesaj cu sunet, care l-a dat de gol pe hot.

„A fost o surpriza pentru toti pentru ca telefonul a fost gasit chiar asupra sefului de tren, P.V. din Suceava, care in urma cu doua zile fusese de serviciu si in trenul cu care s-a intors partea vatamata. A invocat ca l-ar fi gasit, dar folosind procedeul specific politiei TF – suprapunere loc, timp si persoane, toate probele il indica pe el drept autor al furtului„, a declarat Ciprian Adam, seful postului de politie TF Botosani.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *