Conferinţă de implementare a proiectului „Parc regional de agrement Cornişa”

parc regional cornisaParcul regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa se va întinde pe o suprafaţă de peste 48.000 de mp, investiţia ridicându-se la peste 33 milioane lei. Joi, a avut loc conferinţa de implementare a proiectului care urmează să se deruleze în municipiul Botoşani.

Noua structură de agrement va avea piscină acoperită şi vestiare, plajă amenajată, bazin olimpic cu trambulină, bazin înot pentru copii, saune şi centru spa, tobogane cu apă, patinoar acoperit, amfiteatru în aer liber, locuri de joacă pentru copii, terenuri de tenis, terenuri de sport multifuncţionale şi vestiare, heleşteu şi râu artificial pentru rafting, accese şi parcaje auto, alei pietonale. De asemenea, va fi amenajată o mare suprafaţă împădurită şi o suprafaţă plantată cu arbori şi arbuşti de foioase şi răşinoase.

Scopul acestui proiect este realizarea structurii de agrement turistic şi creşterea numărului de turişti, creşterea economică a judeţului Botoşani şi crearea de noi locuri de muncă în municipiul Botoşani, crearea unei game extinse de bunuri şi servicii care vor fi achiziţionate de turişti sau de companiile de turism.

Pentru persoanele cu dizabilităţi se vor amenaja un vestiar cu grup sanitar separat şi locuri speciale de acces care vor fi dotate cu sisteme de semnalizare corespunzătoare.

Această investiţie va duce la crearea a 250 locuri de muncă în fază de execuţie şi de 75 de locuri de muncă în fază de operare a proiectului.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 30 luni.

Astăzi (nr. joi) a avut loc conferinţa de lansare a proiectului. Face parte din calendarul de activităţi de publicitate. Practic, proiectul a devenit realitate„, a declarat viceprimarul Cătălin Alexa.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

One thought on “Conferinţă de implementare a proiectului „Parc regional de agrement Cornişa”

  1. Ar fi un lucru f bun sa avem si noi conditii sa petrem concediile la noi acasa si sa nu mai trebuiasca sa ne cheltuim banii in orasul scump al lui Mazare. Probabil de aia Mazare si cu Portariuc critica proiectul de aici… pt ca-i fura clientii din Botosani si imprejurimi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *