Botoşănenii, consultaţi dacă sunt de acord cu înfiinţarea cimitirului privat

cimitir_1Locuitorii municipiului Botoşani sunt consultaţi cu privire la înfiinţarea cimitirului privat din zona Eternitatea. După ce mai mulţi cetăţeni din zonă au contestat proiectul, obiectul reclamatiilor fiind acela de a se respecta prevederile legale in ce priveste amenajarea unui cimitir, se pare că proprietarul şi-a pus actele la punct.

Au fost modificări la Planul Urbanistic de Detaliu(PUD, în sensul că l-a retras cu 50 metri, pentru a se face o barieră de spaţiu verde între cimitir şi celelalte proprietăţi, conform legii. Acum,  a intrat din nou în faza de consultare a publicului. Probabil că în următoarea şedinţă de Consiliu Local va  intra proiectul spre aprobare. Fiind cimitir privat, proprietarul îl gestionează, noi nu avem niciun beneficiu”, a precizat viceprimarul Cătălin Alexa.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Botoşani, înfiinţarea unui cimitir privat în municipiu va rezolva problema locurilor de veci, dat fiind faptul că Botoşaniul se confruntă cu o criză a locurilor de veci.

2 thoughts on “Botoşănenii, consultaţi dacă sunt de acord cu înfiinţarea cimitirului privat

  1. poate ma repet, dar solutia ideala pentru rezolvarea problemei „locurilor de veci” cred ca e incinerarea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *