Bărbat agresiv evacuat din locuinţă

Caz fara precedent in justitia botosaneana. Saptamana trecuta, magistratii Judecatoriei Botosani au instituit primul ordin de protectie in baza noii legi privind protectia victimelor violentei domestice. Cererea a venit din partea unei tinere din comuna Stauceni, Alina B., aflata in divort, care a solicitat instantei aplicarea unei restrictii fata de sotul ei, Dumitru B., pe care il acuza de comportament agresiv. Cererea a fost inregistrata pe 25 mai, iar in regim de urgenta instanta a admis solicitarea, ordinul fiind emis pe 28 mai. Potrivit deciziei judecatoresti, barbatul a fost evacuat din domiciliu si are interdictia de a se apropia la mai putin de 500 de metri de sotie si de copil. Daca va incalca restrictia, Dumitru B. risca sa fie acuzat de nerespectarea unei hotarari judecatoresti si sa ajunga dupa gratii.

Cazul vine la aproape trei luni de la un alt incident petrecut in judet. La inceputul lui martie, imediat dupa promulgarea noii legi privind protectia victimelor violentei domestice, o tanara din comuna Roma, Ancuta C., a cerut ajutorul politistilor pentru a-si recupera baiatul de doar un an ramas la domiciliul concubinului extrem de violent. Politistii au luat copilul, iar mama si micutul au fost internati intr-un centru de asistenta sociala.

Omorata in bataie de sot

O femeie de 38 de ani din judetul Botosani a murit, in noaptea de marti spre miercuri, la Medgidia, dupa ce a fost batuta crunt de sot.

Potrivit politistilor constanteni, scandalul intre soti a izbucnit la Ferma 5 Fruvimed din Medgidia, unde cei doi locuiau. Barbatul, care era baut, si-a luat sotia la bataie, lovind-o crunt cu pumnii, in special in cap, iar la scurt timp femeia si-a pierdut cunostinta. Ea a fost transportata la Spitalul Municipal Medgidia, in stop cardio-respirator, dar cadrele medicale nu au reusit sa-i salveze viata.

Cel mai probabil barbatul va fi cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. Aseara el era audiat de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta si risca sa fie arestat preventiv.

Familia din judetul Botosani avea sase copii si venise la Medgidia pentru un loc de munca.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *