Descinderi după jaful de la amanet

Casa de amanet fabio- spargere (2)Anchetatorii au patru suspecti in cazul jafului de la casa de amanet Fabio si au descins aseara pentru prinderea lor.

Politistii botosaneni au reusit in mai putin de 24 de ore sa-i identifice pe principalii suspecti in cazul jafului de la casa de amanet Fabio din noaptea de marti spre miercuri. Insotiti de mascatii din cadrul Detasamentului de Interventie Rapida, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au descins in patru locatii din Dorohoi, unde ar locui suspectii. Numele acestora nu au fost facute publice, ieri seara la ora 21.00 perchezitiile fiind in desfasurare. Potrivit primelor informatii, ar fi vorba de patru tineri cu varste cuprinse intre 24 si 28 de ani, care au fost identificati cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere montate in casa de amanet. Asta pentru ca inainte de atac acestia ar fi intrat in locatie pentru a vizualiza modul in care sunt expuse bijuteriile.

Deocamdata, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) nu au oferit amanunte, cercetarile fiind in plina desfasurare. Din cate se pare, acestia au venit in Botosani cu un autoturism, au parcat pe stradutele din apropierea casei de amanet, iar in timp ce doi dintre ei asteptau in masina cu motorul pornit, ceilalti doi au intrat si au furat bijuteriile. Atacul a durat mai putin de doua minute, autorii mizand pe elementul surpriza si pe faptul ca gestionarul era singur in unitate. „Au fost dispuse mai multe masuri specifice despre care, la aceasta data, nu putem oferi detalii. De indata ce apar elemente noi si pot fi facute publice, acestea vor fi comunicate. Colegii mei nu vor ignora niciun fel de probatoriu care este necesar in solutionarea acestui caz”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant in cadrul IJP.

Prejudiciu estimat la 80.000 de lei

Ieri, reprezentantii Casei de amanet „Fabio” au stabilit si un prim prejudiciu. Astfel, desi initial se vorbea de furtul a aproape un kilogram si jumatate de bijuterii din aur, dupa inventariere s-a concluzionat ca ar fi vorba de 440 de grame, iar paguba, estimata in cursul noptii la 50.000 de euro, a fost redusa la 80.000 de lei. Problema este ca respectivele bijuterii, care apartineau firmei, nu fusesera asigurate, polita incheiata cu o firma de profil acoperind doar bunurile lasate de clienti.

Atacul a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 23.30, cu putin timp inainte de ora inchiderii, cand doi indivizi cu cagule au dat buzna in casa de amanet aflata vizavi de mall, l-au amenintat pe gestionar cu un pistol sau cu un obiect asemanator, au spart vitrina si au furat bijuteriile expuse. Gestionarul a reusit sa apese butonul de panica, dar atacatorii au disparut inainte de aparitia agentilor firmei de paza. Politistii au instituit filtre prin tot municipiul, iar ancheta initiata a dat rezultate.

Talharul de la Esco Trade, liber si dupa sapte ani

Jaful seamana cu un alt caz petrecut in municipiu la inceputul lui septembrie 2005. Atunci, un individ cu fata acoperita a patruns in casa de amanet Esco Trade de pe Strada Primaverii, imediat dupa deschidere, le-a amenintat pe angajate cu un pistol si a furat 6,8 kilograme cu bijuterii din aur si circa 500 de lei. Desi au trecut aproape sapte ani, autorul jafului nu a fost prins.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *