Botoşăneanul care a lăsat însărcinată o fetiţă de 11 ani a fost condamnat la închisoare. Vezi ce pedeapsă a primit

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat, marţi, la închisoare, pentru viol în formă continuată, pe Mihai Vasilescu, de 21 de ani, acuzat că în cursul anului trecut a întreţinut de mai multe ori relaţii sexuale cu sora de numai 11 ani a unui prieten de-al său, fetiţa rămânând însărcinată şi născând anul acesta. El va sta 10 ani dupa gratii.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada martie – octombrie 2011, Mihai Vasilescu a întreţinut de mai multe ori relaţii sexuale cu fetiţa în vârstă de 11 ani, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa.

Prin expertiza medico-legală psihiatrică efectuată asupra fetiţei s-a stabilit că nu a realizat semnificaţia şi consecinţele reale ale unor raporturi sexuale, ceea ce echivalează cu lipsa consimţământului valabil exprimat. În urma acestor acte sexuale repetate, minora a rămas însărcinată”, se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii constănţeni.

Mihai Vasilescu, care este prieten cu fratele fetei, a locuit în casa familiei acesteia pe perioada verii. Ulterior, el a plecat în Botoşani, însă a mai venit la prietenul său la sfârşit de săptămână şi a rămas acolo peste noapte. Mama fetiţei a aflat abia la începutul lunii ianuarie că fiica ei de 11 ani este însărcinată şi a depus apoi plângere la Poliţie. Vasilescu a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar pe parcursul urmăririi penale şi-a recunoscut faptele.

În luna aprilie, fetiţa a născut la o clinică privată din municipiul Constanţa un băieţel în greutate de 3,08 kilograme, perfect sănătos. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Genearale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Roxana Onea, a declarat că după naştere fetiţa s-a întors la şcoală, în timp ce băieţelul este crescut de bunică.

Noi am făcut şi o vizită neanunţată în familie şi am constatat că lucrurile sunt absolut normale. Fetiţa merge la şcoală, ceea ce este foarte bine, pentru că ea a revenit în comunitate, în timp ce băieţelul este în grija bunicii”, a spus Roxana Onea.

Sursa Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *