Concurs de airsoft la Agafton şi concert cu trupa Fără Zahăr

tabara agafton Pe 8 iunie incepe aventura! Au lasat deoparte grijile, canicula si prietenii de terasa pentru a petrece doua zile in Codrii de Arama, unde aproape 150 de oameni isi vor demonstra inteligenta, perspicacitatea, rezistenta si spiritul de echipa.

 Clubul Sportiv Airsoft Botosani, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Botosani, organizeaza editia a doua a unui eveniment de Airsoft care atrage din ce in ce mai multi participanti la Botosani: „Lupta pentru Codrii de Arama – REBELIUNEA”, desfasurat in proximitatea centrului de agrement Agafton-Botosani, se precizează într-un comunicat al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport.

 Ce este airsoftul si de ce a castigat teren in Romania si in Botosani?

 Sport modern, aventura, hobby recreational de weekend, intr-un cuvant, adrenalina! Dar, mai presus de orice, onestitate! Pentru ca, spre deosebire de paintball, cu care are cateva elemente comune, airsoftul se bazeaza pe onoarea individuala a jucatorilor, nu pe semne de vopsea lasate pe echipament.

 Fara pericole! Replicile si echipamentul de airsoft sunt copii fidele ale armelor si echipamentelor folosite de fortele armate sau de catre politie. Cu toate acestea, ele nu pot fi modificate pentru a servi ca arme de foc sau letale. Scopul este, in majoritatea scenariilor, acela de a elimina adversarii prin atingerea lor cu bile din material plastic cu diametrul de 6mm (sau ocazional 8mm) lansate din replicile de airsoft.

 REBELIUNEA din Codrii de Arama va urma regulamentul de MilSim (Simulare Militara/Military Simulation), joc ce combina airsoftul cu elemente militare. Fiecare participant echipat pentru lupta (armament, munitie, statii radio, echipamente ) va primi de la organizatori ratia de hrana , busola , harti ale zonei, misiuni pe tot parcursul zilei.

 Rebeliunea din Codrii de Arama se va desfasura pe o perioada de 9 ore (de la 09.00-18.00).

 Accesul publicului in zona este interzis, tocmai pentru ca jocul airsoft presupune un echipament adecvat si ochelari de protectie!

Dupa reusita editiei intai, cei mai multi dintre participanti au revenit si la editia din 2012. Astfel, daca anul trecut evenimentul s-a bucurat de participarea a 80 de persoane, anul acesta numarul a ajuns la aproape 150, participantii venind din Botosani, Suceava, Iasi, Bacau, Bucuresti, Baia Mare, Timisoara etc.

Cel mai mare obstacol intampinat de organizatori este aspectul financiar, evenimentul fiind sustinut doar de catre sponsori. Din fericire, anul acesta un sprijin major a venit din partea Directiei pentru Tineret si Sport Botosani, prin directorul institutiei, Radu Humelnicu, acesta venind in intampinarea organizatorilor cu o oferta avantajoasa vizand conditiile de cazare de la Agafton.

 Echipa de la Botosani, care activeaza din anul 2008, s-a constituit in club oficial de Airsoft anul trecut, in prezent numarand aproximativ 30 de membri si in jur de 20 de aspiranti.

 Anul acesta nu vor lipsi surprizele si distractia!

 Moneda de tranzactie a evenimentului – 100 USLA! „La inceperea jocului, fiecare factiune va avea parte de cate 500 USLA, bani pe care ii va folosi mai tarziu in scopuri de negot, achizitionari, negocieri intre factiuni etc. Restul banilor vor putea fi castigati prin rezolvarea anumitor misiuni, capturare sate. Acesti bani vor sta la arbitri, iar dupa indeplinirea unei misiuni,factiunea respectiva va fi remunerata cu suma stabilita de regulament”, informeaza organizatorii evenimentului.

 O surpriza pentru participanti va fi si acordarea drept cadou, fiecarui participant, a cate unei busole (Marching Lensatic Compass) inscriptionata cu „Lupta pentru Codrii de Arama 2”, ce va putea fi folosita atat la evenimentul de la Botosani cat si in jocurile viitoare.

 Sambata seara, participantii vor avea parte de un concert la care participa doua dintre formatiile cunoscute din Romania: Fara Zahar si Odyssey!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *