Poliţiştii au continuat campania de informare privind mita şi votul ilegal

campanie politie mita si votul ilegalMarţi, 5 iunie, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani şi poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au continuat activităţile în cadrul campaniei „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

 Pentru a preveni alterarea procesului electoral prin diverse metode care contravin legislaţiei în vigoare, poliţiştii au desfăşurat o activitate de informare şi conştientizare a botoşănenilor cu privire la consecinţele votului ilegal şi ale mitei electorale.

campanie politie mita si votul ilegalPeste 300 de pliante informative au fost distribuite cetăţenilor aflaţi la orele prânzului în zonele hypermarket-urilor din municipiul Botoşani, în parcurile Mihai Eminescu şi Sucevei dar şi pe artere intens circulate din municipiu.  

Poliţiştii le-au explicat cetăţenilor cu drept de vot ce înseamnă mita electorală și votul ilegal și cum sunt pedepsite de lege aceste fapte, îndrumându-i totodată pe aceştia să sesizeze de îndată la numărul 112 orice încălcare a legislaţiei electorale.

Activităţile de informare şi conştientizare a botoşănenilor cu privire la consecinţele votului ilegal şi ale mitei electorale vor continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *