Medici legişti au stabilit cauzele tragediei de la Orăşeni Deal

intoxicati la Oraseni DealCele trei persoane decedate într-un beci la o fermă de la Orăşeni Deal au murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute ca urmare a edemului pulmonar consecutiv intoxicaţiei acute cu produşi de putrefacţie a dejecţiilor. Acestea sunt concluziile provizorii eliberate de Serviciul de Medicină Legală Botoşani, în urma efectuării necropsiilor celor trei cadavre.

Concluziile provizorii eliberate de Serviciul de Medicină Legală Botoşani arată, sub rezerva examenelor ulterioare de laborator, că moartea celor trei persoane s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute ca urmare a edemului pulmonar consecutiv intoxicaţiei acute cu produşi de putrefacţie a dejecţiilor„, a declarat Daniela Ghiorghiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

De asemenea, în urma intervenţiei la faţa locului a ISU Suceava şi a măsurătorilor executate cu analizor de gaze, s-a stabilit că în încăperea (beciul) în care au fost găsite cele patru persoane, concentraţia de oxigen înregistrase o scădere de la 20,9% la 18,8%, cu precizarea că măsurătorile au fost efectuate la un interval de 2 ore şi 20 minute de la sesizarea evenimentului, timp în care încăperea a fost ventilată.  

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani continuă cercetările în această cauză, urmând a fi propusă soluţie procedurală.

Reamintim că duminică, Secția Poliție Rurală Botoşani a fost sesizată cu privire la faptul că, în comuna Curtești, județul Botoșani, patru persoane au fost găsite inconștiente, într-un beci, la o fermă de păsări ce îi aparţinea lui Eduard Gaşler.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind transportate la Spitalul Județean Botoșani, în stare de inconștiență, patru persoane, ulterior, în aceeaşi zi, unitatea medicală a comunicat decesul a trei dintre cele patru persoane, respectiv Eduard Gaşler- 37 de ani, Alina Bejinariu-33 de ani şi Alexandru Racu-38 de ani.

Tragedie la Orăşeni Deal! Trei persoane au murit după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-un beci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *