Concurs inedit de mozaic din capace de PET-uri, pe Pietonalul Unirii

concurs capace pet-uriConcurs inedit organizat, marţi, pe Pietonalul Unirii din Botoşani. Peste 450 de elevi s-au întrecut în cadrul unui concurs de mozaic din capace de PET-uri, acţiunea fiind dedicată Zilei Mondiale a Mediului. Copii şi-au dovedit măiestria realizând adevărate tablouri din peste 300.000 de capace de pet-uri. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean, prin programul de conştientizare pentru colectare selectivă în cadrul proiectului privind managemntul integrat al deşeurilor, care se derulează la Botoşani. 

Esenţa campaniei este însă dincolo de mesajul de conştientizare. Are şi o componentă foarte practică: toate PET-urile care se transportă ori pentru reciclare, ori pentru rampa de gunoi, chiar dacă nu se colectează selectiv, dacă se comprimă în maşinile de gunoi fără capac, se obţine o comprimare de aproximativ şapte-opt ori mai mare decat daca ar sta capacul pe ele. Datorită faptului că noi avem aproape 300.000 de capace, înseamnă că în judeţul Botoşani au făcut mai puţin de vreo 20 de curse de maşini de gunoi„, a declarat Korosfoy Sawdor, organizator.

La finalul concursului, copii vor fi premiaţi funcţie de mărimea mozaic-ului pe care îl realizează, de estetica şi mesajul de  mediu pe care îl transmit

Premiul I constă în zece biciclete, câte una pentru fiecare membru din echipe, pentru două categorii, respectiv I-IV şi V-VIII. Concurenţii au mai primit tricouri şi şepci.

Mihai TabuleacÎmi place faptul că există foarte mult interes şi există o preocupare foarte intensă din partea copiilor. Mă bucur cu atât mai mult cu cât sunt principalul vinovat pentru ceea ce se petrece astăzi, pe Pietonalul Unirii, pentru că acţiunea aceasta face parte din proiectul nostru de mediu pentru salubritatea judeţului, Sistemul integrat de management al deşeurilor pentru judeţul Botoşani. Noi derulăm în condiţii foarte bune acest proiect şi aş spune raportat la ceea ce se întâmplă în alte judeţe ale ţării stăm mai bine şi lucru acesta nu poate decât să ne încânte„, a spus Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *