Angajări temporare la Spitalul Judeţean, din cauza cadrelor medicale plecate la muncă în străinătate

Spitalul JudeteanConducerea Spitalului Judeţean a scos la concurs mai multe posturi, după ce cadre medicale din cadrul instituţiei au plecat în afară pentru venituri mai mari. Medicul Ovidiu Mimor, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că câteva posturi de infirmiere, asistente, dar şi operator calcutor au fost scoase la concurs din acest motiv şi că în perioadă imediat următoare altele vor mai fi scoate la concurs.

Vor mai fi scoase încă zece posturi săptămâna viitoare. Este perioadă determinată pentru posturile care sunt finanţate şi care, din cauza plecării multor asistente şi infirmiere în străinătate, ele sunt descoperite. Avem secţii unde o ducem cu greu din cauza posturilor vacantate pe perioadă determinată. Trebuie să angajăm pentru că pe posturile respective există finanţare şi ne încadrăm în buget„, a spus Ovidiu Mimor.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, deficitul de cadre medicale este destul de mare la această dată în unitate. După statul de funcţii, există 328 de posturi la medici, din care sunt ocupate doar 240, în timp ce la personalul mediu sanitar există vreo 200 de posturi libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *