Bolnavii vor primi reţete electronice din luna iulie

farmacieReţetele electronice se vor elibera din luna iulie. Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, luna aceasta se va experimenta sistemul privind eliberarea reţetelor electronice, urmând ca pacienţii să intre în posesia acestora în luna iulie. Sistemul va funcţiona în paralel cu cel clasic, până la epuizarea formularelor de reţete scrise de mână.

Este un sistem electronic cu multe componente. Avem atâţia medici prescriptori şi farmacii, iar până la 1 iulie sistemul va deveni funcţional. Se vor putea elibera aceste reţete şi din luna iunie, însă din luna iulie sistemul va deveni funcţional„, a precizat Rodica Huţuleac, preşedintele CAS Botoşani.

Reţeta va avea două componente: componenta de prescripţie şi componenta de eliberare. În varianta online, pentru a funcţiona, medicul trebuie să se autentifice cu un certificat digital, iar pacientul, cu CNP. După aceasta, medicul poate face prescripţia, care începe prin identificarea pacientului acum CNP (informaţii personale), apoi verifică dacă este asigurat şi care sunt drepturile pe care le are prin asigurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *