Şeful Poliţiei din Botoşani, avertizat de PSD-işti să îşi controleze oamenii

Vazdoaga, Fedorovici si Rotaru PSDReprezentanţii PSD acuză că poliţia este pasivă la campania murdară pe care o duce PDL, campania, spun ei, lipsită de fair play şi la care instituţiile statului „participă în draci”. Gheorge Vâzdoagă, secretarul executiv al PSD, a făcut, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel la şeful Poliţiei Botoşani, Viorel Şerbănoiu, să îşi ţină oamenii sub control, pentru că o parte din ei sunt implicaţi în derularea campaniilor electorale. Acesta a venit şi cu exemple.

Poliţia este pasivă, dacă nu intervine pe faţă alături de PDL. Vă dau un caz concret din Republica Pomârla. Acolo este nu un primar, este un dictator, un om care îşi menţine poziţia de primar doar prin forţă şi teroare. Ultima ispravă a primarului, care s-a soldat şi cu un dosar penal, împreună cu doi tineri poliţişti, nu ştiu dacă sunt angajaţi ai postului sau dacă sunt elevi, au bruscat un coleg de-al nostru, pe domnul Radu Viorel, care lipea afişe cu candidatul nostru la funcţia de primar pe o proprietate privată. Nu este prima ispravă de acest fel. Asistat de cei doi poliţişti, dumnealui a rupta afişele, l-a bruscat pe colegul nostru, iar cei doi poliţişti îl ameninţau„, a spus Vâzdoagă.

Acesta a precizat că în urma acestui incident, reprezentantul USL a depus o plângere la Postul de Poliţie din Pomârla, însă de acolo i s-a răspuns: „Pardon, programul nostru s-a terminat. Să veniţi mâine dimineaţă la ora 8,00, că noi lucrăm până la 16,00. Este incredibil„, a adăugat Vâzdoagă.

Social-democraţii au spus că o situaţie similară a avut loc şi la Hăneşti, când un om al PSD-ului a fost bătut pentru că lipea afişe pe panourile oficiale.

Domnul Şerbănoiu să le explice, pentru prima dată, că poliţistul nu face politică. Că el trebuie să vegheze la respectarea ordinii publice şi nu să facă partipriuri cu un partid politic. Sunt zeci de cazuri în care poliţiştii devin agenţii electorali ai primarilor PDL„, a mai spus Vâzdoagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *