Producătorii de energie termică şi electrică s-au întâlnit, vineri, la Botoşani

intalnire CogenProducătorii de energie termică şi electrică s-au întâlnit, vineri, la Botoşani. Membrii Adunării Generale a COGEN Romania, la care este afiliată şi Modern Calor, au decis să constituie o federaţie profesională şi patronală care să îi reprezinte. De asemenea,  directorii societăţilor de termoficare au decis să înainteze Guvernului un proiect de act normativ prin care ajutoarele oferite populaţiei pentru căldură să fie acordate pe toată perioada sezonului rece, nu doar în intervalul 1 noiembrie- 31 martie.

Am devenit un partizan al sistemului centralizat de încălzire şi drept urmare am încercat în timp să rezonez cu specialiştii din termie de la Botoşani şi cred că prin colaborarea noastră s-a realizat un lucru foarte bun la Botoşani. Faptul că există o societate viabilă în momentul de faţă în Botoşani, şi vorbesc de Modern Calorn, iar când vorbesc de o societate viabilă vorbesc de o societate care are un exerciţiu financiar pozitiv în ultimii doi ani, cred că înseamnă mare lucru„, a spus primarul Cătălin Flutur.

intalnire CogenÎn cadrul şedinţei Adunării Generale a COGEN Romania s-a mai vorbit şi despre aplicaţii ale cogenerării cu motoare termice în sitemele de termoficare şi de noua Directivă europeană privind eficienţa energetică.

La întâlnirea dintre producătorii de energie termică şi electrică au mai participat oameni de afaceri din Botoşani, profesori universitari.

One thought on “Producătorii de energie termică şi electrică s-au întâlnit, vineri, la Botoşani

  1. As vrea sa stiu cu ce ne ajuta pe noi ( oamenii obisnuiti ) faptul ca ei s-au intalnit . Au gasit cumva o solutie pentru a scadea facturile lunare pe timpul iernii ? Si daca da , cand le putem pune in aplicare deoarece eu ca si muncitor nu imi mai pot permite cresterile facturilor din fiecare an .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *