Ziua Mondială a Mediului, marcată la Botoşani

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe data de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia publicului necesitatea protejării mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile la nivel mondial. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului.

Deviza aleasă de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu este „Economia verde. Te include şi pe tine?”, subliniază faptul că economia verde conduce la îmbunătăţirea nivelului de trai şi bunăstarea socială, în timp ce reduce semnificativ riscurile de mediu şi deficitul ecologic, fiind o economie care realizează emisii reduse de carbon, eficientizează resursele, investeşte în sectoarele verzi şi în ecologizarea sectoarelor de mediu neprietenoase.

Anul 2012 a fost desemnat de O.N.U. ca fiind „Anul Internaţional al Energiei Durabile pentru toţi”, iar gazda evenimentului va fi Brazilia, unde liderii mondiali se vor întâlni şi pentru a sărbători 20 de ani de la Summit-ul Pământului de la Rio de Janeiro, din 1992.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani, în parteneriat cu unităţile de învăţământ, instituţiile publice şi organizaţiile neguvernamentale,  organizează  în perioada 22 mai 2012 – 8 iunie 2012, o serie de manifestări dedicate acestui eveniment: „Săptămâna porţilor deschise”, seminarii, expoziţii, campanii de informare, etc.

„Dorim ca prin aceste activităţi să  atragem atenţia opiniei publice cu privire la problemele de mediu actuale, precum şi la  necesitatea de a acţiona pentru soluţionarea lor printr-un efort comun al autorităţilor şi cetăţenilor.”, a declarat Dana Boariu, directorul APM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *