Guvernul se va propunţa săptămâna viitoare cu privire la Spitalul Darabani

Spitalul Darabani
Spitalul Darabani

Un consilier al Ministerului Sănătăţii, Vasile Cepoi, a vizitat, joi, clădirile fostului Spital orăşenesc din Darabani, în vederea unei analize privind oportunitatea redeschiderii acestuia, a declarat, pentru BotosaniNews, primarul Darabaniului, Gheorghi Burlacu. 

Iordache Lazăr a avut o întrevedere cu primarul de Darabani, cât şi cu fostul director al Spitalului Darabani, Lucian Irimia. El a evaluat tehnic starea în care se află în prezent Spitalul Darabani, dar şi soluţia redeschiderii spitalului sa a unui centru medical multifuncţional.

Ni s-a spus că până cel mult săptămâna viitoare va fi luată o decizie în privinţa spitalului. Soluţia mai bună ar fi un centru multifuncţional, pentru că un spital nu ar avea nici medici acum, pentru că cei de la Dorohoi nu se mai întorc”, a spus Burlacu.

De altfel, ministrul Cepoi a făcut o declaraţie publică cu privire la Spitalul Darabani.

Spitalul din Buftea va funcționa cu o altă schemă de organizare, adică se va reduce numărul de paturi, mai ales în secția de obstetrică-ginecologie. Pe lângă cele trei spitale menționate, este verificat și Spitalul din Darabani (județul Botoșani), fiind posibilă și redeschiderea lui„, a declarat ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, care nu a exclus și varianta închiderii unor unități a căror activitate nu se justifică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *