Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară -Zona Metropolitană Botoşani, cu acte în regulă

flutur catalin
primarul Catalin Flutur

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară -Zona Metropolitană Botoşani este cu acte în regulă, a declarat, joi, primarul Cătălin Flutur. Acesta a precizat că pe data de 22 mai a fost eliberat de către Judecătoria Botoşani documentul privind înscrierea asociaţiei.

Din acest moment putem să gândim totul discutând clar de zona metropolitană ca asociaţie înscrisă în registrul special al instanţei din Botoşani. Colegiul director, format din cei şapte primari, urmează să ia o serie de decizii importante privind organigrama„, a spus Flutur.

Acesta a precizat că urmează să le propună celor şase primari ai unităţilor administrativ-teritoriale, care s-au asociat cu municipiul Botoşani, o strategie de dezvoltare a zonei metropolitane.

Vor fi mai multe proiecte, spune primarul municipiului Botoşani, de interes comun pentru toate localităţile asociate.

O centură a Botoşaniului este foarte importantă, o centură care să devieze traficul greu din Botoşani pe raza acestor comune, cum la fel de important pentru cei din comune înseamnă un transport public local integrat, atât în municipiul Botoşani cât şi pe teritoriul comunelor respective, precum şi apă, canal, curent în fiecare localitate şi gaz. Vorbim în primul rând de utilităţi pentru toţi locuitorii zonei metropolitane„, a adăugat Flutur.

Municipiul Botoşani s-a asociat cu comunele Mihai Eminescu, Stăuceni, Răchiţi, Băluşeni, Curteşti şi Roma.

One thought on “Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară -Zona Metropolitană Botoşani, cu acte în regulă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *