Au fost stabilite punctajele pentru locuinţele de serviciu din Centrul vechi. Vezi care sunt acestea!

centrul vechiConsilierii locali vor aproba în şedinţa de joi destinaţia locuinţelor din Centrul Vechi şi regulamentul privind atribuirea locuinţelor de serviciu din fondul locativ al municipiului Botoşani.

Astfel, locuinţele de serviciu din Centrul vechi se vor închiria personalului din instituţiile aflate în coordonarea Consiliului Local, respectiv Teatrul „Mihai Eminescu”, Teatrul de păpuşi, Filarmonica Botoşani, Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement, Primăria municipiului Botoşani, Serviciul Public Local de Asistenţă Socială Botoşani şi Poliţia Locală Botoşani.

Pot beneficia de locuinţă de serviciu angajaţii instituţiilor menţionate care nu au înstrăinat şi nu deţin în proprietate o locuinţă în municipiul Botoşani. La atribuirea acestora se va ţine cont de nivelul studiilor, existenţa unei soluţii alternative la locuinţa de serviciu (posibilitatea decontării chiriei sau deţinerea unei locuinţe de intervenţie), starea de sănătate a solicitantului şi a membrilor de familie ai acestuia, situaţia familială a solicitantului, vechimea cererii de atribuire a unei locuinţe.

Pentru persoanele cu studii superioare se vor acorda 10 puncte, pentru studii superioare de scurtă durată- 8 puncte, iar pentru cei cu studii medii-6 puncte.

Pentru inexistenţa unei soluţii alternative la locuinţa de serviciu-10 puncte

Pentru membrii familiei cu invaliditate grad I-10 puncte; grad II-8 puncte; grad III-6 puncte; TBC-4 puncte şi boli cardiovasculare- 2 puncte.

Pentru familie monoparentală-10 puncte, căsătorit cu copii-8 puncte, căsătorit fără copii-6 puncte, necăsătorit-5 puncte.

De asemenea, se acordă câte un punct pentru fiecare an întreg de vechime a cererii.

Stabilirea ordinii de prioritate în repartizarea locuinţelor de serviciu realizate prin proiectul de reabilitare a Centrului istoric se face de către Comisia pentru analiza şi stabilirea ordinii de prioritate pentru repartizarea locuinţelor realizate prin ANL.

Cererile pentru atribuirea unei locuinţe de serviciu se depun la registratura Primăriei Botoşani şi vor fi însoţite de declaraţie autentică pe proprie răspunderea a solicitantului că nu a înstrăinat şi nu deţine o locuinţă, declaraţie autentică a soţului sau soţiei că nu deţine locuinţă de serviciu în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea solicitantul, actul de identitate al solicitantului şi, după caz, al soţiei, adeverinţă de la locul de muncă al soţului şi soţiei, în original, certificatul de naştere al copilului, în fotocopie, certificat de căsătorie, în fotocopie, adeverinţă de la unitatea de învăţământ a copilului major, înscrisuri cu caracter medical, în fotocopie.

Contractele de închiriere a locuinţelor- se încheie pe durata contractului de muncă al beneficiarului.

Locuinţele de serviciu închiriate nu pot fi cumpărate de titulari. Locuinţele sunt cu una, două şi trei camere şi au suprafaţa de la 30 mp până la 100 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *