39 de preşedinţi secţii de votare, contestaţi de USL

Biroul Electoral de Circumscripţie s-a confruntat, miercuri, cu un val de contestaţii din partea Uniunii Social Liberale. USL-iştii au atacat hotărârea prin care 39 de angajaţi ai Primăriei Botoşani au fost desemnaţi pe funcţii de preşedinte sau locţiitor de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare. Ei susţin că, atâta timp cât funcţionarii Primăriei asigură preşedinţia secţiilor de votare, aceştia nu pot fi imparţiali şi au cerut înlocuirea acestora.

„În măsura în care primarul Flutur Mugurel Cătălin poate interveni în evaluarea profesională a domnului …, considerăm că acesta nu va putea asigura exercitarea într-un mod imparţial a atribuţiilor ce-i revin în calitate de preşedinte/locţiilor al preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare”, susţin reprezentanţii USL.

Preşedintele BEC, judecătorul Adrian Murariu, şi membrii BEC au respins contestaţiile, pe motiv că solicitarea este neîntemeiată. Ei susţin că atâta timp cât preşedinţii sau locţiitorii acestora au fost desemnaţi prin tragere la sorţi efectuată de preşedintele Tribunalului Botoşani hotărârea este legală.

Au fost stabiliţi preşedinţii birourilor electorale secţiilor de votare

Preşedintele Tribunalului Botoşani explică modul de desemnare a preşedinţilor secţiilor de votare

One thought on “39 de preşedinţi secţii de votare, contestaţi de USL

  1. Domnul presedinte a Tribunalului Botosani ne-a spus ca tragerea pentru presedinti si loctiitori pentru sectiile de votare s-a facut conform legii.Poate ca are dreptate dar i s-a blocat calculatorul pe primaria Botosani(aceeasi oameni de la primarie ca si in anii ceilalti),pe RAJ Apa ( Corneschi Andrei-ginerele d-nei Riza Maria) chiar si pe soferul de la tribunal (Colac Carol) o fi soferul cumva jurist? Nu ne mai spuneti povesti ca nu va credem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *