Medici reclamaţi de pacienţi la Colegiul medicilor. Un medic a fost sancţionat!

colegiul medicilor-Un număr de şase medici botoşăneni, majoritatea medici de spitale, au fost reclamaţi, anul trecut, la Colegiul Medicilor de pacienţi sau rudele acestora pentru acte medicale  necorespunzătoare. Un medic s-a ales, în premieră, cu o sancţiune pecuniară dată de Colegiul Medicilor. Medicul Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani, a declarat că îndeosebi reclamaţiile au fost îndreptate către medicii chirurgi.

A fost o singură sancţiune, care a fost susţinută de Comisia superioară a Colegiului Medicilor, în care pentru prima oară s-a administrat o sancţiune pecuniară, o amendă de 800 lei. A fost prima oară de când funcţionează această comisie de disciplină când a fost propusă şi susţinută decizia comisiei din Botoşani şi de comisia naţională„, a precizat Doru Culiceanu.

O parte din reclamaţii au fost făcute de rude, după decesul bolnavilor.

Sunt cazuri care, deşi se termină tragic, nu putem spune că este o culpă medicală sau nu putem spune că este vinovat medicul. Şi atunci rudele se îndreaptă către medic, unii merg şi aleg şi calea penală„, a adăugat preşedintele Colegiului Medicilor Botoşani.

În toate cele şase cazuri s-a constatat că nu există erori în actul medical efectuat sau deplasări de la principiile legii şi deontologiei medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *