Preşedintele Tribunalului Botoşani explică modul de desemnare a preşedinţilor secţiilor de votare

Adrian Toporascu, preşedinte Tribunal
Adrian Toporascu, preşedinte Tribunal

Preşedintele Tribunalului Botoşani, Adrian Toporăscu, susţine că tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare s-a făcut conform legii. Potrivit acestuia, pentru cele 170 de funcţii de preşedinte şi locţiitor ai celor 85 de secţii de votare din municipiul Botoşani s-au înscris 272 persoane.

Au fost stabiliţi preşedinţii birourilor electorale secţiilor de votare

Prioritate la desemnarea în funcţia de preşedinte au avut-o juriştii. La nivelul municipiului Botoşani au fost înscrişi 46 de jurişti, care au fost desemnaţi direct pe funcţii. Pentru completarea celorlalte 39 de poziţii de preşedinţi s-a procedat la o tragere la sorţi.

Ulterior, a avut loc cea de-a doua tragere la sorţi pentru desemnarea locţiitorilor preşedinţilor.

A fost o procedură convenită şi cu reprezentanţii partidelor politice care au fost prezenţi la tragerea la sorţi”, a afirmat Toporăscu.

One thought on “Preşedintele Tribunalului Botoşani explică modul de desemnare a preşedinţilor secţiilor de votare

  1. Care a fost baza de date din care au fost efectuate tragerile la sorti ???? Chiar ne credeti copii??? Cum de s-a nimerit catoti cei 39 de presedinti sau loctiitori sa fie trasi la sorti tocmai din salariatii Primariei ???? Asta mai e corectitudine ??? Si mai ziceti ca impartiti dreptatea in randul cetatenilor??? care dreptate ?? pentru cine ?? pentru Catei ??? haisa fim seriosi !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *