Cadrele didactice pot depune dosarele de echivalare a studiilor în seria a doua

cadre didacticeÎnvăţătorii şi educatorii care au absolvit colegiul de trei ani sau institutul pedagogic îşi pot depune dosarele pentru echivalarea studiilor. Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei Liviu Pop, dosarele cu documentele justificative ale cadrelor didactice pentru care se aplică acest sistem de echivalarea se depun la Inspectoratul Şcolar Judeţean, de pe 28 mai. Până pe 15 iunie are loc verificarea acestor dosare de către inspectorul şcolar pentru dezvoltarea resurselor umane.

Reprezentanţii IŞJ vor trebui ca până pe 22 iunie să transmită la Ministerul Educaţiei situaţia statistică pe specializări a cadrelor didactice care au solicitat această echivalare, urmând ca afişarea listei cuprinzând cadrele didactice care îndeplinesc sau nu îndeplinesc condiţiile de echivalare să se facă tot pe 22 iunie. Completarea dosarelor cadrelor didactice care nu au dosarele complete cu documentele necesare în vederea echivalării studiilor se face în perioada 25-29 iunie, iar în perioada 23 iulie-26 octombrie se va face evaluarea dosarelor la nivelul structurilor universitare care asigură formarea iniţială şi continuă a personalului didactic. Eliberarea atestatelor de echivalare valabile pentru ocuparea de funcţii didactice în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu se va face începând cu 1 noiembrie. Aceasta este a doua serie a activităţii de echivalare a studiilor.

Era o problemă, pentru că nu poţi echivala la cei cu liceul pedagogic să îi faci profesori peste noapte. Mi se pare nedrept. Adică, ai liceul pedagogic şi devii profesor fără studii superioare„, a spus Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *