Botoşănenii care merg la campionatul Euro 2012 se pot vaccina la DSP împotriva rujeolei

vaccinBotoşănenii care doresc să meargă la Campionatul European de Fotbal EURO 2012 ce se va desfășura în perioada 8 iunie – 1 iulie 2012, în Ucraina și Polonia, pot să se vaccineze împotriva rujeolei atât prin medicii de familie, cât şi prin Direcţia de Sănătate Publică. Medicul Ecaterina Chinaia, epidemiolog şef la DSP, a declarat că instituţia dispune de vaccin antirujeolic. La nivelul judeţului Botoşani, anul acesta au fost înregistrate peste zece cazuri de îmbolnăviri de rujeolă.

Vaccinarea antirujeolică nu dă protecţie 100%. Chiar dacă ai fost vaccinat, într-un procent de 5-10% există posibilitatea să nu ai imunitate şi să faci boala.  Noi avem vaccin. Dacă se prezintă cineva şi doreşte vaccinarea, să vedem în ce categorie de grupă de vârstă intră şi există posibilitatea să se vaccineze prin DSP sau să îşi cumpere vaccinul şi să se vaccineze printr-unul din laboratoarele din cabinetele medicilor de familie„, a spus Ecaterina Chihaia.

 Persoanele nevaccinate sau fără imunitate față de rujeolă și care călătoresc în Ucraina prezintă risc crescut de a contracta boala mai ales în condițiile aglomerațiilor întâlnite în timpul evenimentelor de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *