Concurs de protecţie a mediului la Palatul Copiilor

colectare de deseuri RoRecPalatul Copiilor Botoşani şi Asociaţia „Papucul doamnei” organizează în perioada 28-31 mai 2012, a VI a ediţie a Concursului Naţional de Protecţie a Mediului “Şi gestul tău contează!”, inclus în C.A.E.N. al M.E.C.T.S., Domeniul Ecologie şi Protecţia Mediului.

Evenimentul se va desfăşura în tabăra Agafton şi are în program diverse activităţi educative precum: vizite de studiu în Rezervaţia floristică Bucecea – Bălţile Siretului,  Staţia de tratare a apei, Muzeul apei şi Acumularea Bucecea, ateliere de lucru organizate de echipajele participante cu tema “Cei 3R”(Reducere, Reciclare, Reutilizare), tombolă pentru elevi cu materialele realizate în atelierele de lucru, traseu aplicativ- “Ocrotim natura cu dragoste şi respect!”

Vor participa elevi, cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani, ocupanţii locurilor I, II, şi III a primei etape(5-19 martie 2012), din 22  judeţe ale ţării.

Joi, 31 mai 2012, începând cu ora 9, va avea loc festivitatea de premiere a câştigătorilor primei etape a concursului pentru cele 4 secţiuni: “Proiect”, “Fotografie”, “Cel mai util obiect făcut din deşeuri” şi “Colaj cu materiale din natură”. Se vor acorda diplome pentru atelierele de lucru şi traseu aplicativ, atât elevilor cât şi cadrelor didactice.

Partenerii care au sprijinit acest proiect: M.E.C.T.S., ISJ Botoşani, Primăria municipiului Botoşani, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia pentru Sport şi Tineret, Nova Apa Serv, S.C. Cotecip S.R.L, Arta Sticlei S.R.L., A.D.I. „ECOPROCES”, Dallas Pub, S.C.Global Net S.R.L.

“Scopul acestui proiect este de a forma comportamente durabile în rândurile tinerei generaţii îmbunătăţind în acest fel calitatea mediului. Nu în ultimul rând, de a da un exemplu de bună practică celor care minimalizează, în mod conştient sau nu, importanţa protejării mediului înconjurător”, a declarat profesorul Cecilia Vicoveanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *