Ministerul Sănătăţii îi avertizează pe botoşănenii care vor merge la Campionatul european de fotbal să se vaccineze

vaccin Ministerul Sănătăţii recomandă botoşănenilor care vor să se deplaseze la Campionatul European de Fotbal EURO 2012 care se va desfășura în perioada 8 iunie – 1 iulie 2012, în Ucraina și Polonia, să se vaccineze.  

 Având în vedere evoluția epidemiei de rujeolă din Ucraina, pe baza datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, Ministerul Sănătății face următoarelele recomandări:

 Cetățenii care se deplasează în perioada următoare în Ucraina sunt sfătuiți să se adreseze medicului de familie şi centrelor de vaccinare pentru imunizarea împotriva rujeolei, în cazul în care nu au fost vaccinaţi anterior.

 Persoanele nevaccinate sau fără imunitate față de rujeolă și care călătoresc în Ucraina prezintă risc crescut de a contracta boala mai ales în condițiile aglomerațiilor întâlnite în timpul evenimentelor de masă.

 Aceeași recomandare se adreseză și locuitorilor din zona de nord a țării (județele Maramureș, Satu – Mare, Suceava, Botoșani) și tuturor celor care nu s-au imunizat anterior. Pentru România, riscul este crescut în special în aceste județe deoarece se așteaptă participarea unui număr important de cetățeni la acest Campionat European de Fotbal.

 Dacă există persoane care prezintă simptomatologie specifică rujeolei (erupție cutanată, febră, tuse, tulburări respiratorii, conjunctivită) trebuie să se prezinte urgent la medicul de familie sau la cel cu specialitatea boli infecțioase pentru stabilirea diagnosticului și tratament.

 Medicii de familie şi cei din centrele de vaccinare vor fi îndrumați de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București să vaccineze persoanele care se adresează în vederea imunizării antirujeolice.

 Rujeola face parte din categoria bolilor cu un indice de contagiozitate mare și evoluează frecvent sub forma unor epidemii întinse, afectând în special persoanele nevaccinate, se precizează într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *