Scandal la Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă provocat de două tinere instituţionalizate

DGASPCDouă tinere instituţionalizate au provocat un adevărat scandal la Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă, după ce au consumat alcool şi etnobotanice. Fetele, de 16, respectiv 17 ani, au fost internate pe secţia de Neuropsihiatrie infantilă şi vor urma un program de consiliere cu un psiholog. Angajaţii CPMRU au fost nevoiţi să solicite sprijinul poliţiei, dar şi al ambulanţei, după ce una din ele a spart şi un geam de la clădirea instituţiei.

Scandalul a izbucnit, joi seară, după ce, cele două fete au fost aduse de pe stradă de poliţişti, ele fiind date dispărute de angajaţii instituţiei.

Fetele au plecat la şcoală şi nu au mai venit, drept pentru care a trebuit să apelăm la poliţie. Ele au fost găsite, însă, supărate că le-am adus din nou în centru, au reacţionat violent. Una din tinere a fost agitată şi a spart un geam. A mai ameninţat o dată că ia sticla şi se taie. Sunt recalcitrante. Un angajat a apelat la salvare„, a declarat Camelia Popa, şefa centrului.

Fetele sunt cunoscute în centrele unde locuiesc, una la Prietenia şi cealaltă la centrul de minori, ca fiind cazuri problemă. Potrivit Cameliei Popa, acestea nu respectă regulamentul de ordine interioară din instituţie şi ies atunci când vor ele din unitate.

Ele figurează în evidenţele instituţiei, dar şi poliţiei, ca fiind consumatoare de etnobotanice. Minorele au fost internate la secţia de Neuropsihiatrie infantilă pentru evaluare. Reprezentanţii de la Direcţia Judeţeană de Protecţia Copilului vor să ştie dacă acestea au consumat într-adevăr droguri.

Nu avem încă date în acest sens, însă aşteptăm rezultatele. Cazul se investighează„, a mai spus şefa CPMRU.

Conducerea DGASP susţine că vor fi luate măsuri în acest caz funcţie de rezultatele anchetei poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *