Hârtie igienică verificată de Protecţia Consumatorului pentru informaţie mincinoasă

Alexandru Zarug, director Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului
Alexandru Zarug, director Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului

Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) au declanşat un control amplu în magazinele din Botoşani la hârtia igienică. Concret, comisarii de la Protecţia Consumatorului verifică pachetele cu hârtie igienică pe care apare specificaţia „8 plus 2” şi asta pentru că, spun ei, acele pachete induc în eroare consumatorul.

Pe pachet scrie 8 plus 2, iar consumatorul are impresia că două sunt gratuite. Dacă te uiţi mai bine pe etichetă vezi că preţul este 16 lei tot pachetul, iar rola de hârtie 1,6 lei. Care este bucata gratis şi unde este avantajul la client. Este informaţie mincinoasă„, a declarat Alexandru Zarug, directorul CJPC Botoşani.

Acolo unde au fost găsite astfel de pachete, comisarii au dispus retragerea temporară a acestora de la comercializare şi au cerut intrarea în legalitate în 24 de ore. Comisarii vor repeta controlul pentru a vedea dacă agenţii economici s-au conformat cerinţelor cerute. În caz contrar, ei riscă amenzi de până la 500 milioane lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *