Fostul viceprimar din Dângeni, cercetat pentru mită electorală

Fostul viceprimar din Dangeni si actual candidat la functia de primar al comunei, Catalin Rotundu, din partea Miscarii pentru Botosani, s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost prins de politisti ca a dat mita electorala. Totul a pornit, cum era de asteptat, de la contracandidatul sau la functia de primar, actualul primar Stelica Trofin, reprezentant al USL, care a facut sesizarea la Politie.

Marti, primarul comunei a sesizat politistilor Sectiei Rurale Nr 9 Saveni ca un candidat la functia de primar, mai exact Catalin Rotundu, distribuie gratuit persoanelor care circula cu microbuzul pe ruta Botosani – Dangeni – Iacobeni bilete pentru calatorie, incalcand astfel legea electorala. Dand curs sesizarii, politistii au oprit microbuzul mentionat pe DC 17, pe raza satului Strahotin. Microbuzul era condus de Stefan Laurentiu Siminiceanu, in varsta de 43 de ani, mijlocul de transport fiind proprietatea societatii Tur Rom Impex SRL Botosani. Astfel, politistii au descoperit ca in microbuz se aflau opt calatori ce nu detineau bilete de calatorie.
Luat la intrebari, soferul microbuzului a declarat ca nu a dat bilete calatorilor pentru ca societatea la care este angajat are incheiat un contract pentru transportul de calatori cu Catalin Rotundu, obiectul contractului fiind transportul pasagerilor pe ruta Hulub – Dangeni – Strahotin – Iacobeni, contract ce a fost incheiat pentru perioada 9 mai 2012 – 11 iunie 2012.
In sprijinul afirmatiilor sale, soferul microbuzului a prezentat politistilor o copie dupa contract, in care era mentionat ca fostul viceprimar s-a angajat sa plateasca o suma forfetara in valoare de 1.000 lei. In schimb, cand au fost audiati cei opt calatori din microbuz, au declarat ca nu li s-a solicitat ca in schimbul transportului gratuit sa voteze un anumit candidat. Cu toate acestea, politistii au intocmit dosar penal pe numele lui Catalin Rotundu sub aspectul savarsirii infractiunii prevazuta la articolul 109 din Legea 67/2004, Legea pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. Potrivit articolului mentionat, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati sau un anumit candidat pentru functia de primar sau de consilier, precum si primirea acestora de catre alegatori, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani.

Sursa: Evenimentul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *