Ţâbuleac trece de la ameninţări la fapte! El l-a dat în judecată pe Ţurcanu. Vezi cât îi cere!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac
Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, şi-a pus în practică ameninţările privind darea în judecată a liderului PNL, deputatul Florin Ţurcanu, după ce acesta l-a acuzat public de corupţie. Judecătoria Botoşani a înregistrat plângerea depusă de Ţâbuleac împotriva lui Ţurcanu, stabilind deja şi primul termen al procesului: data de 14 decembrie 2012.

Preşedintele în exerciţiu al CJ îi cere lui Florin Ţurcanu daune de 300.000 de lei, sub formă de prejudiciu moral şi de imagine, ca urmare a declaraţiilor potrivit cărora şeful CJ ar lua şpagă 10% din valoarea contractelor semnate.

Campanie electorală cu garda jos. Ţurcanu lansează acuzaţii de corupţie la adresa preşedintelui CJ

Potrivit plângerii depuse de Mihai Ţâbuleac, liderul liberal „a făcut în mod public o serie de declaraţii şi a folosit un limbaj de natură a-mi prejudicia în mod grav deminitatea, onoarea, reputaţia şi prestigiul de care mă bucur în calitatea pe care o am, de cetăţean şi de preşedinte al CJ”.

Ţâubuleac a arătat, în document, că recunoaşte dreptul la liberă exprimare, însă a subliniat că textul constituţional arată că „libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”.

Ţâbuleac susţine că, dacă va câştiga procesul, va dona banii Grupului Şcolar Alexandru Vlahuţă din Şendriceni.

Ţâbuleac şi Ţurcanu sunt contracandidaţi la alegerile locale din 10 iunie pentru funcţia de presedinte CJ. Primul candidează din partea Mişcării pentru Botoşani, iar cel de-al doilea din partea USL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com