Poliţiştii primesc benzină cu porţia pentru intervenţii

Vasile Chiru, liderul BNS Botosani
Vasile Chiru, liderul BNS Botosani

Poliţiştii botoşăneni se plâng că nu pot merge la toate intervenţiile datorită lipsei combustibilului. Problema a fost adusă în atenţia conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, de către reprezentanţii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică.

Vasile Chiru, membru ATOP, de declarat că problema lipsei de carburanţi pentru intervenţiile poliţiştilor a devenit mai acută după reorganizarea Poliţiei.

Oamenii au, în continuare, o doză de neîncredere şi nemulţumire, nu că nu-şi fac treaba, iar echipele de intervenţii, indiferent cât de operative ar fi ele, nu reuşesc să mulţumească toată lumea. Vorbim de drumurile noastre, iar consumul este mult mai mare la combustibil când te duci pe un drum de ţară să rezolvi un caz. Primăriile nu mai dau combustibil, că vine Curtea de Conturi şi interzice. De multe ori se închid ochii, iar primăriile găsesc alte modalităţi să ajute poliţia, ca să facă activitate„, a spus Chiru.

Mihai Bunduc, adjunctul IPJ Botosani
Mihai Bunduc, adjunctul IPJ Botosani

De partea cealaltă, Mihai Bunduc, inspector şef adjuct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, a declarat că de la nivel central s-au dat asigurări că, până la sfârşitul lunii iulie, toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor vor avea combustibil pentru de desfăşura activitatea în bune condiţii.

Acesta a mai spus că efectivele de poliţişti au crescut la nivelul judeţului de luna aceasta, când au fost angajaţi la nivelul IPJ Botoşani 52 de agenţi, toţi aceştia fiind repartizaţi în mediul rural, la secţiile de poliţie comunale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *