Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu: Nu DSVSA a închis acţiunea caritabilă de sterilizare a câinilor

Vasiliu Dora
Vasiliu Dora

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor susţin că nu au obturat activitatea voluntarilor americani, austrieci şi germani, veniţi să sterilizeze câinii fără stăpân din municipiul Botoşani. Minodora Vasiliu, directorul DSVSA, a declarat că s-a cerut doar ca acţiunea să se deruleze legal şi că nicidecum nu a impus un număr de sterilizări pe zi.

Le-am cerut să aibă nişte hârtii legale, să-şi reducă numărul de sterilizări pe zi şi activitatea continua. Dar pentru faptul că ei nu au avut un dialog pe aceste hârtii cu acel cabinet veterinar. La cabinetul veterinar s-a crezut că se vine, se castrează şi se pleacă. Când şi-au dat seama de ce hârtii trebuiau să aibă, de ce condiţii trebuia să aibă patronul cabinetului, a renuţat pur şi simplu la activitate. Nu DSVSA a închis această acţiune caritabilă. Cabinetul a renunţat şi niciun spaţiu din Botoşani nu a vrut să accepte această acţiune caritabilă”, a precizat Minodora Vasiliu.

Asociaţia Ador a acuzat DSVSA că s-a opus campaniei de sterilizare a câinilor comunitari.

Principalul motiv pentru care echipa de chirurgi a  oprit campania de sterilizare este cerinta autoritatilor de a steriliza un numar de 15 animale pe zi in loc de 55. Datorita acestui fapt, chirurgii au ajuns la concluzi ca  nu pot sta 66 de zile in Botosani pentru sterilizarea animalelor programate si ar fi fost depasit bugetul alocat de sponsorii din strainatate„, se precizează într-un comunicat al Ador.

One thought on “Directorul DSVSA, Minodora Vasiliu: Nu DSVSA a închis acţiunea caritabilă de sterilizare a câinilor

  1. tipic romanesc. vin strainii sa ne faca treaba si ii fugarim, pentru ca stim noi ca ne trebuie hartii, hotarari, orar de functionare, aprobari, program redus de lucru, pauze de masa, permise, salopete, manusi chirurgicale, bisturie ascutite etc. ne deranjeaza faptul ca se lucreaza repede si bine. noi trebuie sa facem treaba in ritmul in care se repara drumurile si se construiesc autostrazi, ca altfel bate la ochi. este evident ca nu DSVSA a închis acţiunea caritabilă de sterilizare a câinilor ci metehnele unor functionari pe care ii deranjeaza ca vin unii si fac lucruri fara a plati dreptul de smecher. rusine sa va fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *