Au ajuns la spital cu alergii cauzate de ingredientele alimentare

UPU BotosaniNumărul cazurilor de alergii este în creştere, atenţionează medicii. Potrivit acestora, zilnic, la Unitatea de Primire Urgenţe vin persoane care necesită tratament din cauza alergiilor. Sunt cazuri de alergii la praf, pene, mucegai, fructe, medicamente si, mai nou, alergii alimentare de la diverse ingrediente pe care le conţin produsele tip fast food.

Sunt comercianţi de diverse produse asemănătoare cu cele semipreparate tip shaorma, hamburger, care, prin ingredientele pe care le folosesc, pot duce la apariţia unor situaţii destul de grave de alergodermii, dar şi cu fenomene de insuficineţă respiratorie acută care ajung pe secţia ORL şi care necesită spitalizare. Unele cazuri se întretaie ca simptomatologie cu cele de altă etiologie, cum ar fi înţepătura de albină şi alte insecte. Nu este zi în care să nu avem cel puţin un astfel de caz„, a declarat un medic de la Spitalul Judeţean.

În mod normal, produsul trebuie să aibă o etichetă cu ingredientele pe care le conţine. Comisarii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au derulat, de altfel, un control pe această temă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *