Conferinţa Naţională „Mentorship şi continuitate în Consiliul Național al Elevilor”

conferinta CNEIn perioada , 18  – 20 mai 2012, la Botoşani, a avut loc întâlnirea Consiliului Național al Elevilor cu tema „Mentorship și continuitate în CNE”.

La acest eveniment au participat din fiecare județ reprezentanți ale Consiliilor Județene ale Elevilor, seniori ai Consiliului Naţional al Elevilor şi peste 15 formatori și coordonatori CNE.

Vineri, la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoşani, a avut loc deschiderea oficială a Conferinţei “Mentorship şi continuitate în CNE” în care au luat cuvântul reprezentanţi ai autorităţilor locale botoşănene.

Deschiderea a fost precedată de o vizită la casa memorială “Mihai Eminescu” din Ipoteşti, iar seara a fost încheiată de Gala de mentorat “Perspective CNE – continuitate şi evoluţie”.

 Programul din zilele următoare a vizat în special ateliere de lucru tematice legate de managementul voluntarilor , mentorat în Consiliul Naţional al Elevilor şi relaţiile de colaborare dintre Seniorii CNE şi actualii membrii ai structurii.

Scopul Conferinței a fost cresterea gradului de implicare a elevilor din Consiliile Județene/ Scolare prin realizarea diferitelor acțiuni/activitați/intalniri la nivel local, județean si național, precum si prin elaborarea unor strategii si planuri de acțiune, la nivel de județ, care sa asigure stabilitate si suport pentru urmatoarea generație CSE/ CJE/ CNE; formarea si dezvoltarea abilitaților de mentor/îndrumator, identificarea rolurilor, atribuțiilor si metodelor specifice acestuia.

Această conferinţă vine în contextul dezvoltării organizaţionale a Consiliului Naţional al Elevilor prin creşterea rolului foştilor membri ai Consiliului Elevilor, implicați în  organizaţii studenţeşti sau în alte organizaţii de tineret, în sprijinirea actualei generaţii şi a dezvoltării conceptului de “mentorship”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *