Prins la volan cu o alcoolemie de 1,18 mg/l în aerul expirat

Trei şoferi au fost depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.20, Claudiu A. de 24 ani, din comuna Şendriceni, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Ştefan Airinei din municipiul Dorohoi.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o îmbibaţie alcoolică de 0,65mg/l alcool pur în aerul expirat. Luni dimineaţă, în jurul orei 08.20, pe strada Victoriei din municipiul Botoșani, a fost oprit un autoturism al cărui conducător auto efectua manevre neregulamentare de întoarcere. Bărbatul aflat la volan, Dumitru A., 55 de ani, din municipiul Botoşani – emana halenă alcoolică, astfel încât poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparat etilotest, procedură pe care conducătorul auto a refuzat-o.

A fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot luni, în jurul orei 20.40, Ionel C. de 39 ani, din oraşul Flamînzi a fost depistat conducând un autoturism pe strada General Ghe. Avrămescu, în localitatea Poiana, oraș Flămînzi.

Bărbatul avea o concentraţie de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestora au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care o  îmbibație  alcoolică  peste  limita legală, cauzele urmând a fi soluţionate procedural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *