Campania de sterilizare a câinilor comunitari, oprită de DSV

sterilizare cainiCampania de sterilizare a cainilor fara stapan din Botoşani, promovata de ADOR si desfasurata de RAR (Romanian Animal Rescue), care a început vinerea trecută, a fost sistată. Medicii Direcţiei Sanitar Veterinare Botoşani au dispus, luni, oprirea acţiunii, din cauza unor deficienţe constatate la cabinetul unde aveau loc sterilizările.

„Principalul motiv pentru care echipa de chirurgi a  oprit campania de sterilizare este cerinta autoritatilor de a steriliza un numar de 15 animale pe zi in loc de 55. Datorita acestui fapt, chirurgii au ajuns la concluzia ca  nu pot sta 66 de zile in Botosani pentru sterilizarea animalelor programate si ar fi fost depasit bugetul alocat de sponsorii din strainatate”, se arată într-un comunicat al ADOR.

 Potrivit acestuia, in trei zile, in Botosani, au fost sterilizate, cadrul acestei campanii 167 de animale cu si fara stapan. 

La campania de sterilizare participau trei chirurgi romani si voluntari din SUA, Elvetia, Austria, Suedia si Germania. Alaturi de voluntari romani, ei au inceput activitatea la Clinica Velma Vet din Botosani.

Potrivit reprezentantilor ADOR, au fost inscrisi mai mult de 500 de caini si 100 de pisici cu si fara stapan.

One thought on “Campania de sterilizare a câinilor comunitari, oprită de DSV

  1. Normal cand strainii sterilizeaza cainii gratis nu-i mai ies bani barbatului
    doamnei de la DSV.Dansul cate sterilizari gratis a facut la animalutele din comunitatea in care isi desfasoara activitatea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *