Alegeri organizate pe datorie

votAlegerile locale costa in zeci de mii de lei fiecare comuna, iar multi primari spun ca nu dispun de acesti bani.

Multi primari se vad in situatia de a organiza alegerile locale pe datorie. Edilii spun ca deocamdata nu au primit niciun sprijin de la autoritatile centrale in vederea asigurarilor cheltuielilor materiale pentru organizarea scrutinului. Vasile Capota, presedintele Asociatiei Comunelor din Judet, a declarat ca la inceputul anului primariile nu si-au bugetat fonduri pentru alegeri, dupa ce s-a speculat ca vor fi comasate cu cele parlamentare si vor fi in toamna. Cum legislatia interzice efectuarea rectificarilor de buget in primele doua trimestre ale anului, primariile sunt intr-o situatie delicata. „Mai reciclam materialele de la alegerile precedente, ne mai intelegem cu un agent economic sa ne ajute pe datorie si pe oameni ii platim in iulie. Necesarul la comuna pe care o conduc (n.r. – Mitoc) este de 28.000 de lei”, a mentionat Vasile Capota.

Primarii se mai plang ca in acest an nu au primit nici bani repartizati prin Consiliul Judetean prin legea bugetului, dupa ce hotararea judetului a fost contestata in instanta de Prefectura.

Guvernul a anuntat distribuirea unei sume de 800.000 lei pentru judetul Botosani, insa banii nu au ajuns efectiv. Sumele urmeaza a fi redistribuite guvernului din bugetele locale, sefii unitatilor administrativ-teritoriale fiind obligati prin lege ca in acest an sa detina in bugetul local si un fond destinat organizarii alegerilor. „Deocamdata nu am primit nici o informare cu privire la aceasta suma”, a declarat Adrian Constantinescu, prefectul judetului.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *