Elevii şi profesorii de la Colegiul „Gheorghe Asachi”, impresionaţi de noul CET

elevi Modern calorÎn cadrul ”Porților Deschise”,  o clasă de liceeni de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” din Botoşani a fost astăzi în  vizită la Modern Calor pentru a vedea noua construcție aflată în desfășurare, dar și pentru a afla noutăți despre concursurile și premiile puse la bătaie în cadrul acestei campanii, se precizeaza într-un comunicat al Modern Calor.

Vizita a fost cu atât mai interesantă și instructivă, cu cît clasa de la profilul tehnician în automatizări a aflat detalii despre cum se lucra în CET-ul vechi, cum are loc producerea căldurii și cum are loc transferul de căldură.

elevi Modern calor  Carmen Mandache, profesor în cadrul liceului, a fost impresionată de inițiativa Modern Calor de a da o asemenea amploare reconstrucției CET-ului.

Într-un oraș în care nu există locuri de practică pentru elevi, este lăudabil că Modern Calor oferă această oportunitate tuturor celor care au nevoie. Căldura de acasă a fost și cea a personalului, pe care am apreciat-o din plin”, a spus cadrul didactic.

 Aceasta a fost impresionată de ideea de a asambla un pub într-o locație atât de diferită față de ideea convențională de loc public de întâlnire și socializare, făcând o asemănare măgulitoare între locația unde urmeaza a fi instalat PUB-ul și Parcul La Vilette din Paris, care este cel mai mare muzeu de științe din Europa.

Realizarea acestui PUB în incinta Modern Calor este o modalitate extrem de interesantă de a conserva și de a combina cât mai plăcut ceea ce avem aici legat de tehnologie cu distracția oferită de un PUB. Depinde de cum va fi organizat în continuare și depinde și de ideile pe care le vor avea tinerii. Noi cu siguranță vom reveni cu idei”, a mai spus Carmen Mandache.

 Toți doritorii sunt invitați să pășească pe porțile Modern Calor și să participe la concursuri. Pentru o mai bună organizare a vizitelor, astfel încât musafirii să fie însoțiți de specialiști și să primească toate informațiile necesare, aceștia sunt rugați să intre în incinta operatorului la ore fixe, după următorul program:                                                                 

                                                Luni-vineri: 10, 12, 14, 16;

                                                Sâmbătă – duminică: 10, 11, 12, 13.         

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *