Pompierii verifică secţiile de votare

pompieri la interventieInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a demarat, săptămâna trecută, acţiunea de verificare a spaţiilor unde vor fi amenajate cele 417 secţii de votare. Acţiunea are ca scop preîntâmpinarea, reducerea sau eliminarea riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă şi a consecinţelor acestora, protecţia populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor.

Inspectorii de prevenire verifică dacă sunt respectate: condiţiile de securitate la incendiu şi/sau protecţie civilă, dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor (stingătoare, accesorii la panourile de incendiu) şi starea acestora, starea căilor de acces şi evacuare (interioare şi exterioare), existenţa rezervoarelor de apă pentru incendiu. Totodată, se verifică şi modul de întreţinere şi exploatare a instalaţiilor utilitare (electrice, gaze, încălzire, climatizare, etc.), a sistemelor de încălzire locală şi/sau de preparare a hranei.

Până luni au fost verificate 159 de secţii de votare aparţinând circumscripţiilor electorale din Santa Mare, Ştefăneşti, Româneşti, Brăieşti, Durneşti, Răchiţi, Coţuşca, Albeşti, Drăguşeni, Hudeşti, Bucecea, Vlăsineşti, Copălău, Coşula, Săveni, Băluşeni, Conceşti,  Hăneşti, Viişoara, Văculeşti, Leorda, Frumuşica, Prăjeni, Flămânzi, Darabani, Păltiniş,  Mihălăşeni, Dobârceni, Dângeni Cordăreni, Mihăileni, Cândeşti, George Enescu, Ştiubieni, Vf. Câmpului, Ungureni şi Unţeni. Pe timpul acţiunilor desfăşurate, inspectorii din cadrul Inspecţiei de Prevenire au identificat 51 deficienţe, din care 38 au fost înlăturate pe timpul controalelor.

Au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale. Cele mai frecvente nereguli se referă la exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile p.s.i specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), neîntocmirea şi neafişarea planului de evacuare în caz de incendiu, nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare de orientare astfel încât traseul acestora să poată fi recunoscut cu uşurinţă de către utilizatori şi lipsa stingătoarelor. Locaţiile unde au fost depistate nereguli vor fi reverificate, la începutul lunii iunie, pentru a se constata dacă au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite prin procesul-verbal de control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *