Obiectivele incluse in Programul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii vor fi finantate prin ordonante de Guvern

Eduard Hellvig la sediul PNLProgramul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii (PNDI) va fi sistat , iar o parte dintre obiectivele incluse în el ar putea obţine finanţare, în baza a două ordonanţe prin care se asigură fonduri pentru infrastructura rutieră şi cea de apă şi canalizare, a anuntat, sambata, la Botosani, ministrul Dezvoltarii, Eduard Hellvig.  Potrivit acestuia, PNDI a fost un program în exclusivitate creat pentru structurile de partid ale PDL şi nu aducea plus valoare în economia reala.

Nu trebuia facut un program care sa satisfaca clientela politica. Acesta este motivul pentru care a fost creat si nu crea plus valoarea in economie, iar Comisia Europeana si Fondul Monetar International au spus foarte clar: rolul Ministerului Dezvoltarii este unul singur, acela de a asigura dezvoltarea echitabila, regionala a Romaniei si sa creeze plus valoare in economie„, a afirmat Hellvig.

Acesta a precizat ca prioritizarea proiectelor in cadrul Ministerului Dezvoltarii si Guvernului Romaniei vor tine cont de dezechilibrele care exista in fiecare judet.

Judetul Botosani se afla printre primele judete din tara cu investitii prin PNDI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *